Standard side

Info og regler på treninger

Før trening :

- Møt opp minst 1 time før treningen starter.
- Puss hesten og sal opp.
- Hesten skal varmes opp minst 30 min før timen begynner. 
- Har hesten gått tidligere på dagen holder det å varme opp i 15 min.
- Lei gjerne hesten de første 15min, så får du også varmet opp.
- Ved sprangtreninger, må du hjelpe til med bygging av bane.
- Møt opp i ridehuset før timen starter så du får best mulig utbytte av timen.

Etter trening :

- Hesten skrittes av 10-15min på lange tøyler.
- Sal av og puss hesten.
- ALLE skal møkke banen etter timen, tøm også møkkbøtter og trillebår.
- Dra ut møkk fra spilt i storestallen.
- Kost og rydd etter deg og hesten.
- Ved sprangtreninger må du hjelpe til med rydding av hinder.
- Når du forlater stallen skal den være strøken

 Betaling (baneleie, hesteleie, instruktør) gjøres via ”MinIdrett”.

Klubben forbeholder seg retten til å gjøre endringer på tidpunkter etc samme dag som trening avholdes.

 

Regler ved klubbtreninger – lån av skolehest:

Lån av skolehest er et privilegium - et gode- som noen får lov til. Lån av skolehest er forbeholdt medlemmer på miljøsenteret som rir i rideskolen. De som er hjelpsomme, ansvarlige, nøye og villige til å gjøre det som er av ekstraarbeid på miljøsenteret og i rideklubben får mulighet til å være med på treninger på skolehestene. Dette er en mulighet for de som ønsker å utvikle seg videre i ridningen, men ikke har anledning til å ha egen hest. Dette innebærer allikevel mye ansvar og arbeid.

For å låne skolehest må man jobbe på  stevner og dugnader - kryss av i kalender og hold av tid! -Foreldre/foresatte må stille opp på stevner/dugnader 2 dager pr år, og gjerne flere ganger.

Styret setter opp mannskapslister til stevner, fint om foresatte kan gi beskjed om når de kan jobbe, og hva de kan tenke seg å jobbe med.

Styret ønsker seg flere ansvarlige til oppgaver på stevner og dugnader. For å drive klubben må vi holde stevner, da trenger vi voksne også for å gjennomføre dette.

Tenk over at vi driver rideklubben som en hel gjeng, sammen! Om innstillingen fra alle er: "JA, jeg kan og jeg vil" går alt så mye lettere! (og fortere..)

 

Arbeidsliste:

Absolutt alle som har mulighet kommer for å rydde ut og gjøre klart hindermateriell. 30 min. før 1.time. Det er obligatorisk for 1. time. Når 1. time er ferdig med sin time skal de: tømme dunkene for møkk i ridehuset, tømme trillebåra og sette den tilbake på plass i ridehuset.  I tillegg skal dere: pusse hestene deres, rydde og koste i stall, utenfor stallen. Gå over veien ned til ridehuset og på utebanen og ta møkk om det ligger noe rundt forbi.  Feie, rydde salbu (heng på plass alle sikkerhetsvester), møkke over ALLE spiltene i storstallen. 1. time skal ta møkk og hjelpe til med hinder osv under 2. time også.

 2.time skal: Rydde inn hinder, nøye og sette de PENT på riktig sted. Ta møkk etter timen sin. Sjekk at det ikke ligger vester/rot og div igjen i ridehuset. Møkke over ALLE spiltene i storstallen, koste stall og utenfor stall, sjekk at alt er rent og pent! Sjekk at alle hester har grimer skikkelig festa. Slukk lys i stall og låve og ridehus. Ingen drar før de snakket med ansvarlig. LÅS ridehuset.

Tilslutt!

Alle treninger i klubbens regi er på eget ansvar. Gårdens forsikring gjelder ikke på klubbtreninger. Alle som rir på klubbtreninger må derfor tegne ulykkes/fritidsforsikring. De som løser rytterlisens kan bl.annet tegne ulykkesforsikring gjennom Norges Rytterforbund.